Wat is een incassobureau? Wat doen ze?

Een incassobureau is een bedrijf dat vorderingen int namens andere bedrijven. Zij zijn gespecialiseerd in het innen van geld dat consumenten en bedrijven aan schuldeisers verschuldigd zijn. Incassobureaus werken vaak met mensen met een slechte kredietwaardigheid of financiële problemen waardoor ze hun schulden moeilijk kunnen afbetalen. Incassobureaus kunnen schuldverlichtingsprogramma’s aanbieden, zoals schuldconsolidatie, waarmee mensen hun schulden beter kunnen beheren.

Hoe incassobureaus schulden innen

Er zijn veel incassobureaus in de wereld. Ze hebben allemaal hun eigen methodes om schulden te innen. Sommige bureaus hanteren een agressievere aanpak, terwijl andere milder zijn. De rol van een incassobureau is het innen van onbetaalde schulden van particulieren en bedrijven. Een typisch voorbeeld is wanneer ze geld innen dat verschuldigd is door personen die creditcardleningen of andere soorten leningen hebben afgesloten. Ze kunnen ook werken met bedrijven die hulp nodig hebben om betaald te worden voor goederen of diensten die ze aan klanten leveren.

Benieuwd naar de kosten van een deurwaarder? Lees dan snel ons artikel Kosten van een deurwaarder en leer alles over de verschillende kosten.

Hoe schuldenaars te vermijden en uit de problemen te blijven?

De beste manier om debiteuren te vermijden, is door uw eigen bestedingspatroon te kennen. Hoe meer u weet over uw uitgaven, hoe beter u deze kunt beheren en te hoge uitgaven kunt voorkomen.

Er zijn een paar manieren om incassobureaus te vermijden. Een daarvan is door de schuld zo snel mogelijk te vereffenen. Een andere manier is door hen geen informatie te geven over uw financiële situatie en geen telefoontjes of e-mails van hen te beantwoorden.

Zijn er wetten tegen het contact opnemen met iemands familielid of collega om geld in te zamelen dat zij u schuldig zijn?

Het is niet illegaal om contact op te nemen met een familielid of collega om geld te innen dat zij u verschuldigd zijn. Het kan echter worden beschouwd als intimidatie en pesten als de persoon om dezelfde reden door veel mensen wordt lastiggevallen.

Search